Ableton Live 11 & CPU belasting

We ontvangen regelmatig emails en telefoontjes over de performance van Live 11 en lezen dit ook vaak terug op de diverse fora en

We ontvangen vaak 2 soorten meldingen, de eerste over de heftig uitslaande CPU meter en de 2e over ze zware cpu belasting, en relatief snel kraken en overload geluiden.

Live 11 overloads

Ook wij merken dat ableton 11 een stevige aanslag pleegt op de CPU en dat het niet een alleen kwestie is van de nieuwe metering in ableton 11 ( het kopje nieuwe metering in ableton 11).

Zelfs op een nieuwe DAW computer met intel i9 en 32Gb geheugen lijken de prestaties tegen te vallen, een veel oudere ableton live lijkt op een verouderde studio computer of notebook vaak beter presteren.
Ableton ontkend niet dat er problemen zijn en geef aan dat ze er aan werken maar ze wijzen graag naar de info over de "nieuwe" manier van cpu belasting weer geven.
Ook op de site komen we weinig tips tegen hoe je de performance van ableton en je (windows) computer kunt verbeteren, buiten de juiste drivers en een grotere buffer size van je audio interface.

Zelf hebben we het idee dat we iets winnen als we hyper threading (win) uitzetten en de C-state instellingen aanpassen, maar verwacht geen wonderen.

Ableton geeft aan dat ze er mee bezig zijn, en in de laatste update zou een kleine verbetering moeten zitten.

We hebben zeer regelmatig contact met ableton , houd de site in de gate, zodra nieuws hebben over dit topic melden we ons direct

Nieuwe metering in ableton 11

Verbeterde CPU-meting in Live 11

Live versie: 11
Besturingssysteem: alles

CPU-meting in Live 11
Live bevat nu CPU-belastingsmeting per track en een verbeterde algehele CPU-belastingsmeter, waarmee u tijdens het gebruik van Live nauwkeuriger kunt meten en erop kunt reageren.

Opmerking: het kan zijn dat de CPU-belastingsmeter actiever is in live 11 en Live 11 suite bij gebruik van de "Huidige" instelling in vergelijking met Live 10. Dit wordt verwacht aangezien de meter nu in staat is om het totale huidige CPU-gebruik te meten en weer te geven. De CPU-meter in Live 10 kan alleen de gemiddelde CPU meten, waardoor de meter minder vaak fluctueert.

CPU-belastingsmeters per track
CPU-meters per track helpen je een beter overzicht te krijgen van de hoeveelheid CPU die elke track momenteel gebruikt door je Live Set. Deze functie is handig in zowel de studio als in live-omgevingen, waardoor u een beter overzicht krijgt van welke elementen kunnen worden aangepast voor optimale prestaties.

Waar is de CPU-laadmeter per track?
U kunt de CPU-meter onderaan elke MIDI- of audiotrack in Session View bekijken.

 

Hoe schakel ik CPU-belastingsmeters per track in?
Om deze functie in te schakelen, navigeer je naar de Show / Hide CPU Load Meter Section aan de rechterkant van Live's Session View en selecteer je het “C” icoon.

Verbeterde algehele CPU-belastingsmeter
De verbeterde CPU Load Meter geeft nu zowel het huidige (totale) CPU-gebruik als het gemiddelde CPU-gebruik weer.

 

24/6 Ableton is achter de schermen druk bezig, onlangs plaatste ze deze tips, verwacht geen wonderen maar alle beetjes helpen,

We gaan deze tips a.s.a.p uitwerken.

https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209071469-Optimizing-Windows-for-Audio

https://help.ableton.com/hc/en-us/sections/202237629-Graphics-and-Computer-Performance