Wat is er nieuw in Live 11

ableton Live 11

Creëer uw perfecte opname

Take recording en comping
Live organiseert meerdere passages van een audio- of MIDI-uitvoering in individuele takes. Kies de beste momenten van elke voorstelling en combineer ze om je perfecte opname te maken. Of benader sounddesign op een nieuwe manier door willekeurige samples uit uw bibliotheek samen te voegen.

Linked-track bewerken
Koppel twee of meer tracks om hun inhoud tegelijkertijd te bewerken. Dit maakt het bewerken van multi-tracked instrumenten of uitvoeringen met meerdere muzikanten gemakkelijk en snel, terwijl alles in de tijd over de tracks heen blijft. Deze functie werkt ook voor MIDI-tracks.

Voeg meer gevoel toe aan uw muziek met Live 11

Gebruik uw MPE-compatibele controller

Sluit uw MPE-compatibele controller aan en voeg onmiddellijk buigingen, dia's en druk toe voor elke individuele noot in een akkoord. Voeg subtiele expressievariaties toe, verander tussen akkoorden en creëer evoluerende sonische texturen.

Wat is MPE?

MPE staat voor MIDI Polyphonic Expression. Door deze manier van gebruik van MIDI kunnen MPE-compatibele apparaten meerdere parameters van elke noot in realtime besturen voor meer expressieve instrumentale uitvoeringen.

Experimenteer met nieuwe Devices

Hybride nagalm

live 11
Hybrid Reverb combineert convolutie en algoritmische reverbs. Plaats uw geluiden in elke ruimte, van nauwkeurige, realistische omgevingen tot omgevingen die de fysieke realiteit tarten. Gebruik de algoritmische kant om controle toe te voegen en de nagalm te moduleren, laat hem parallel of in serie lopen met de convolutiekant, of speel Hybrid Reverb als een instrument voor real-time geluidsontwerp.


Spectrale resonator


Breekt het spectrum van een binnenkomend audiosignaal op in gedeelten, strekt, verschuift en vervaagt het resultaat door een frequentie of een noot op subtiele of radicale manieren. De MIDI-sidechain-ingang stelt muzikanten ook in staat om materiaal in toonsoort te verwerken en zelfs het apparaat te bespelen alsof het een polyfoon instrument is.


Spectral time


Transformeert geluid in partiële geluiden en voert ze in een op frequentie gebaseerde vertraging, wat resulteert in metaalachtige echo's, frequentieverschoven en reverb-achtige effecten. De Freeze-functie registreert en houdt een stukje audio vast - hetzij vrijlopend of in de maat met de beat - voor stotterende, glitched en vervaagde effecten.


PitchLoop 89


Creëer zenuwachtige glitch-effecten, vertraagde digitale shimmers en bizarre vibrato met dit Max for Live pitch shift-apparaat, gemaakt in samenwerking met Robert Henke en geïnspireerd door de Publison DHM 89 - een vroege digitale effectprocessor. Het is een flexibele tool om karakter toe te voegen aan geluiden in de studio, of voor in-the-moment experimenten op het podium.

Vector FM - Manipuleer verschillende combinaties van FM-oscillatoren vertegenwoordigd door bewegende deeltjes - speel met beweging en stemmen om evoluerende modulaties en texturen te creëren.


Vector Grain - Een korrelige looper die geluidsmodulatie visualiseert door deeltjes op de interface te verplaatsen - speel met aantrekking en magnetisme of loop de deeltjes door een stromingsveld.

Doe meer op het podium
Tempo volgen
Live luistert naar en past zijn tempo aan op basis van inkomende audio in realtime, waardoor het een dynamisch deel van de band wordt in plaats van de tempobron die iedereen moet volgen. Als je draait, kun je Live zelfs veranderen in een tempo-gesynchroniseerde FX-box.

Wees onvoorspelbaar

Let op de kans
Stel de kans in dat er een noot of drumhit optreedt en laat Live verrassende variaties op uw patronen genereren die in de loop van de tijd veranderen.

Snelheid kans
Definieer bereiken voor snelheid waarschijnlijkheid voor subtiele, gehumaniseerde variaties in de dynamiek van uw patronen.

Doe meer met Follow Actions
Follow Actions kunnen nu worden gekoppeld aan de clip lengte, waardoor het sneller is om interessante sequenties van clips te maken. Met Scene Follow Actions kun je evoluerende arrangementen maken. U kunt ook Follow Actions instellen om naar specifieke clips te springen en Follow Actions globaal in- en uitschakelen.

 


Alle nieuwe functies en updates in Live 11

Belangrijk:

Ableton Live 11 standaard en Live 11 suite vragen veel van uit DAW computer.

Zorg voor een krachtige studio computer en een goede audio Interface

Comping
Live organiseert meerdere passages van een audio- of MIDI-uitvoering in individuele takes. Combineer het beste van vele takes of vind creatieve nieuwe combinaties.

Linked-track bewerken
Koppel twee of meer audio- of MIDI-tracks om hun inhoud tegelijkertijd te bewerken of samen te stellen.

MPE
MPE-compatibiliteit
Voeg buigingen, verschuivingen en druk toe voor elke individuele noot in een akkoord. Voeg subtiele expressievariaties toe, verander tussen akkoorden en creëer evoluerende sonische texturen.

Expression View
Voeg variaties in toonhoogte, timbre en druk van individuele noten toe en bewerk ze rechtstreeks op een nieuw tabblad in de Clip Detail View.

MPE-compatibele native apparaten
Wavetable, Sampler en Arpeggiator ondersteunen nu MPE. Gebruik Push's pad-druk om de parameters per noot te regelen.

Nieuwe apparaten
Hybride nagalm
Combineert convolutie en algoritmische reverbs, waardoor het mogelijk is om elke ruimte te creëren, van nauwkeurige real-life omgevingen tot omgevingen die de fysieke realiteit tarten.

Spectrale resonator
Breekt het spectrum van een binnenkomend audiosignaal op in gedeelten, strekt, verschuift en vervaagt het resultaat door een frequentie of een noot op subtiele of radicale manieren. Speel het als een instrument met MIDI.

Spectrale tijd
Transformeert geluid in partiële geluiden en voert ze in een op frequentie gebaseerde vertraging, wat resulteert in metaalachtige echo's, frequentieverschoven en reverb-achtige effecten. De functie Freeze legt audio vast en houdt deze vast.

Geïnspireerd door de natuur
Zes speelse instrumenten en effecten die natuurlijke en fysieke processen als inspiratiebron gebruiken. Gemaakt in samenwerking met Dillon Bastan.

PitchLoop 89
Dit apparaat is gebaseerd op een vroege digitale effectprocessor en creëert schokkerige glitch-effecten, vertraagde digitale shimmers en bizarre vibrato om karakter toe te voegen aan geluiden in de studio of op het podium. Gemaakt in samenwerking met Robert Henke.

Bijgewerkte apparaten
Koor-ensemble
De bijgewerkte versie van Chorus heeft nu een breder scala aan geluidsvormende mogelijkheden - voeg vibrato toe, spreid de linker- en rechterkanalen van het signaal over het stereoveld en voeg dikke 3-delige lijnkoor toe.

Redux
Redux voegt een breder scala aan geluiden toe van vintage digitale apparatuur, waaronder harde vervorming, digitale en aliasing-artefacten, evenals warme en verzadigde 8-bits texturen.

Phaser-Flanger
Phaser en Flanger zijn gecombineerd en hebben nu een nieuw, lusher-geluid met verhoogde frequentie- en modulatiebereiken, expressieve verbeteringen op bestaande modi en een nieuwe Doubler-modus voor korte moduleerbare vertraging.

Rack verbeteringen
Macrovariaties
Bewaar de staat van macro's voor later gebruik - dit is een snelle manier om directe variaties op geluiden te creëren, of builds en drops tijdens een optreden.

Flexibele macroconfiguratie
Stel uw racks zo in dat ze tussen de 1 en 16 macro's hebben.

Gerandomiseerde macro-waarden
Randomiseer de status van uw macro's of wijs de randomisatieknop toe aan MIDI.

Live tempo volgen
Tempo volgen
Live luistert naar en past het tempo aan op basis van inkomende audio in realtime, waardoor het een dynamisch deel van de band wordt in plaats van de tempobron die iedereen moet volgen.

Kans tools
Let op de kans
Stel de kans in dat er een noot of drumhit zal optreden en laat Live verrassende variaties op uw patronen genereren die in de loop van de tijd veranderen.

Snelheid kans
Definieer bereiken voor snelheidswaarschijnlijkheid voor subtiele, gehumaniseerde variaties in de dynamiek van uw patronen.

Volg Acties
Live 11 voegt Scene Follow Actions toe voor veranderende arrangementen. Follow Actions kunnen nu naar specifieke clips springen en Follow Actions globaal in- en uitschakelen.

Nieuwe geluiden
Voice Box
Een uitgebreide verzameling hedendaagse vocale samples van meerdere stemmen, een set bespeelbare vocale instrumenten en effectrekken die zijn ontworpen voor vocale verwerking.

Mood Reel
Sfeervolle gelaagde instrumenten die organische en synthetische klanken combineren met textuurelementen om sfeer, ruimte en beweging toe te voegen aan producties.

Drone Lab
Aanhoudende toon- en textuursamples, generatieve ruis, multisampled-instrumenten, plus apparaten en effectrekken die zijn ontworpen om te experimenteren.

Staande piano
Upright Piano is van dichtbij opgenomen voor een intiem gevoel - een klassiek geluid dat thuis is in veel muziekstijlen. Gemaakt in samenwerking met Spitfire Audio.

Brass Quartet
Dit instrument benadrukt het natuurlijke ademen, de expressie en de brede tonaliteit van het koperkwartet. Gemaakt in samenwerking met Spitfire Audio.

Strijkkwartet
Deze combinatie van twee violen, altviool en cello, heeft een geluid dat meteen intiem is, en is ook een prima startpunt voor sonische verkenning. Gemaakt in samenwerking met Spitfire Audio.

Bijgewerkte geluiden
Bijgewerkte Core Library
De kernbibliotheek van Live wordt uitgebreid met een focus op hedendaagse muziekproductie, inclusief nieuwe drumkits, instrumentenrekken, audio-effectrekken, groeven, loops en MIDI-clips. Bovendien maakt verbeterd browsen het gemakkelijker om geluiden te vinden.

Updates voor AAS-instrumentinterfaces
De gebruikersinterfaces van alle instrumenten die zijn gemaakt in samenwerking met Applied Acoustic Systems zijn bijgewerkt.

Bijgewerkte pakketten
Drum Booth beschikt over een nieuwe MIDI-drumbibliotheek en mixklare presets. Vleugels en elektrische toetsenborden worden nu geleverd met MIDI-licks, frases en progressies. MIDI-drumgrooves en instrumentale partijen zijn toegevoegd aan Chop en Swing, Skitter en Step, Drive en Glow.

Meer toevoegingen
Verfijnde clipbewerking
Bewerk loops van meerdere clips tegelijk, focus op een enkele clip in context en transponeer eenvoudig complete arrangementen van één pianorol.

Verbeterde clipdetailweergave
Nieuwe tabbladen voor Note Parameters, Follow Actions, Envelopes en MPE geven een duidelijker overzicht van en toegang tot parameters en eigenschappen van een Clip.

Verbeterde CPU-meting
Een bijgewerkt hoofddisplay kan nu het huidige en gemiddelde CPU-gebruik weergeven, plus CPU-meters per track laten zien welke tracks in een set de meeste verwerkingskracht gebruiken.

Sleutels en weegschalen
Gebruik schalen rechtstreeks in de MIDI-editor van Live als een gids of referentie - deze is gekoppeld aan Push en kan per clip worden gewijzigd.

Wijzigingen in Push
Visualisaties voor nieuwe apparaten
Bekijk visualisaties van de belangrijkste parameters in Hybrid Reverb, Spectral Resonator en Spectral Time op het kleurendisplay van Push en bedien ze rechtstreeks vanaf de hardware.

Sleutel- en schaalsynchronisatie
De Key and Scale-functie in Live 11 is gekoppeld aan Push en kan per clip worden gewijzigd.

Polyfone aftertouch-ondersteuning
Pas verschillende niveaus van aftertouch toe op individuele noten bij gebruik van Wavetable, Sampler, Arpeggiator en ondersteunde VST's voor meer genuanceerde en dynamische uitvoeringen op Push.

Bekijk maximaal 16 macro's
Open in Live 11 macro's 9-16 vanaf een tweede pagina na de rekpagina met macro's 1-8. De tweede pagina wordt automatisch weergegeven zodra u meer dan acht macro's in kaart heeft gebracht.

Nieuw in Max for Live
Nieuwe API-toevoegingen
Een opnieuw ontworpen, MPE-compatibele notitie-API geeft Max for Live toegang tot de nieuwe nootfuncties van Live 11: waarschijnlijkheid, snelheidsafwijking en release-snelheid. U hebt nu ook toegang tot segmenten van een sample die in Simpler zijn geladen, een clip of de warp-markeringen van een sample en nog veel meer.

MIDI-kanaalroutings
Het is nu mogelijk om MIDI van en naar Max te routeren voor Live audio-effecten en instrumenten. Inputs en outputs zijn routeerbaar en verschijnen in de MIDI From- en MIDI To-kiezers van een track.

Verbeteringen voor makers van apparaten
Een nieuw live.scope-object voegt een oscilloscoop toe aan de objectbibliotheek. Als u dubbelklikt op een fout in de Max Console, springt de cursor naar het apparaat dat de fout veroorzaakt. Een nieuwe Max for Live-categorie in het inspectievenster stelt ontwikkelaars in staat om duidelijker aan te geven op welke systemen hun apparaten kunnen worden gebruikt, en nog veel meer.

Prestatieverbeteringen
Een complete herziening van de gebruikersinterface-integratie van Max for Live betekent een vlottere ervaring bij het werken met Max for Live-apparaten, inclusief verbeteringen in focus, positionering, scrollgedrag en prestaties.

Ableton je partner in de studio