MIDI Controller

Ontdek de beste MIDI-controller voor uw Studio & Live Setup

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 23 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 23 resultaten wordt getoond

Wat is een MIDI-controller?

MIDI controller, een afkorting van Musical Instrument Digital Interface, is een protocol waarmee instrumenten zoals synthesizers en drummachines met elkaar kunnen communiceren, en ook met andere apparaten zoals computers en effectprocessors. Een MIDI-controller is een apparaat dat opdrachten naar een met MIDI uitgerust apparaat kan sturen. MIDI is een breed protocol: het kan worden gebruikt voor het triggeren (spelen) van noten op een keyboard werkstation, het in- en uitschakelen van functies binnen een computerprogramma, het wijzigen van presets op een multi-effectprocessor en talloze andere toepassingen. Hierdoor is er een breed scala aan MIDI-controllers beschikbaar. Hoewel de vorm en lay-out van een MIDI-controller wordt bepaald door het beoogde gebruik, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze kunnen allemaal communiceren met elk MIDI-apparaat. Een remote controller kan ook een DAW Controller zijn

Midi Controllers zijn tegenwoordig onmisbaar voor veel muzikanten en producers. Het is een apparaat dat je toelaat om digitale muziekinstrumenten en software te bedienen en beïnvloeden via een fysieke interface. Dit betekent dat je een echt instrument aanvoelt en speelt, terwijl de informatie naar de computer of synthesizer wordt gestuurd. In deze gids zullen we je meenemen in de wereld van Midi Controllers, waarom ze zo belangrijk zijn en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw muzikale behoeften.

DAW-controllers voor het afspelen van muziek

MIDI-controllers genereren zelf geen geluid – ze worden gebruikt als invoerapparaat voor andere instrumenten. Enkele van de meest voorkomende MIDI-controllers zijn MIDI Keyboards in pianostijl, zoals het M-Audio Keystation en de arturia Keylab. Deze worden gebruikt om synthesizers, geluidsmodules, software-instrumenten ( VST) en andere MIDI-instrumenten te bespelen. Ook populair zijn padcontrollers, zoals de Akai Professional MPD26, die een reeks knoppen / pads hebben in plaats van pianotoetsen. Deze worden vaak gebruikt om percussie-instrumenten zoals drummachines te besturen, maar kunnen nog steeds worden gebruikt om synthesizers en andere instrumenten in “keyboardstijl” te bespelen. Er zijn ook windcontrollers die kunnen worden bespeeld als een klarinet, gitaar- en bascontrollers en vele anderen. Nog een keer,

MIDI-controllers voor andere toepassingen

Omdat MIDI eenvoudigweg een manier is waarop verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren, is er een enorme keuze aan MIDI-controllers voor andere toepassingen dan het uitvoeren van muziek. Sommige zijn vrij eenvoudig, bijvoorbeeld de Faderport: om de basis functies van je DAW te bedienen. Aan het andere uiterste zijn multifunctionele DAW controller zoals de Mackie Control Universal Pro en de presonus Fader Port 8 en Faderport 16, of natuurlijk de Icon Qcon remotes. Het heeft veel knoppen, knoppen en faders en is ontworpen om tegelijkertijd veel verschillende functies in computersoftware te bedienen zoals Cubase, studio one , ableton, protools. Hiermee kunt u het afspelen van muziek stoppen en starten, audioniveaus aanpassen, softwarefuncties wisselen en meer, allemaal zonder ooit het toetsenbord en de muis van de computer te hoeven gebruiken

MIDI Controller – De ultieme gids om de beste controller voor jou te kiezen

Als je muzikant of producer bent, weet je dat een MIDI-controller een essentieel instrument is voor je studio. Het is het apparaat waarmee je gemakkelijk je software-instrumenten en digitale audio workstation (DAW) kunt bedienen. Met zoveel opties op de markt kan het overweldigend zijn om de beste MIDI-controller voor jouw behoeften te kiezen. In deze gids nemen we alles met je door wat je moet weten over MIDI-controllers, waaronder de verschillende soorten, de kenmerken waarmee je rekening moet houden en de beste aanbevelingen voor elk budget.

Soorten MIDI-controllers

Er zijn verschillende soorten MIDI-controllers, elk ontworpen voor verschillende doeleinden. Hier zijn de meest voorkomende:

  • Keyboard Controllers – Dit zijn de meest populaire soort MIDI controllers, en ze zijn er in verschillende maten, van compacte tot volwaardige keyboards. Ze zijn ideaal voor het bespelen van software-instrumenten en het triggeren van samples.
  • Pad Controllers – Deze controllers hebben pads waarmee je samples kunt triggeren, beats kunt creëren en andere parameters in je DAW kunt bedienen.
  • Drumcontrollers – Net als padcontrollers zijn deze speciaal ontworpen voor drumprogrammering en worden ze geleverd met een set drumpads.
  • Fadercontrollers – Deze controllers hebben faders en knoppen waarmee je parameters als volume, pan en effecten kunt regelen.
  • Wind Controllers – Deze controllers zijn ontworpen voor blazers en gebruiken ademcontrole om MIDI-noten te activeren.