Shopping Cart

Bel NL: +31(0)40-7117462 / BE:+32-11-948814

Gratis verzending Op alle bestellingen boven de €70

Windows 11 Compatibiliteit DAW

In deze post geven we je dus de nieuwste Windows 11 compatibiliteit informatie en richtlijnen over het al dan niet moeten upgraden van je DAW naar windows11.
windows 11 voor je DAW

Windows 11 Compatibiliteit DAW

29/10/2021  ons advies is nog even te wachten !
Check deze pagina regelmatig

daw, audio , studio pc en computer windows 11

Microsoft heeft onlangs het Windows 11-besturingssysteem aangekondigd, wat hun eerste grote is release sinds 2015.
In deze post geven we je dus de nieuwste Windows 11 compatibiliteit informatie en richtlijnen over het al dan niet moeten upgraden van je DAW naar windows11.

Moet ik mijn Audio PC upgraden naar Windows 11?

Als u uw eerste Windows-pc gebruikt of als u uw besturingssysteem al een tijdje niet hebt geüpgraded, moet u elke stap opnieuw bekijken voordat u beslist of u een upgrade wilt uitvoeren. Als een deel van uw systeem incompatibel is, kunt u Windows 11 niet installeren. Microsoft ondersteunt echter Windows 10 tot 14 oktober 2025, dus het is niet direct nodig om Audio Pc te upgraden.

Minimale systeemvereisten voor Windows 11

Net als elk ander stukje pc-software moet uw Studio computer aan de minimum vereisten voldoen. In tegenstelling tot Windows 10 (en lager) is Windows 11 specifieker in zijn minimale systeemeisen .

Hier zijn de minimale systeemvereisten voor Windows 11.

 • 1GHz-processor met twee of meer cores op een compatibele processor of systeem op een chip (SoC)
 • 4 GB RAM
 • 64GB+ harde schijf ruimte voor installatie. Microsoft raadt meer ruimte aan voor toekomstige updates en specifieke functies
 • UEFI, Secure Boot compatible
 • TPM version 2.0
 • 720p-scherm met een monitor groter dan 9″
 • Internetverbinding — dit is nodig, omdat u een Microsoft-account moet maken om de installatie van het besturingssysteem op uw pc te voltooien

Alleen 64-bits processors

Windows 11 wordt alleen uitgebracht voor 64-bits systemen, dus computers met een 32-bits processor kunnen niet upgraden. 32-bits programma’s kunnen echter nog steeds worden gebruikt in de 64-bits omgeving.

Windows 11 Sudio pc-hardware compatibiliteit

Microsoft heeft bijgewerkte hardwarevereisten om pc’s veiliger te maken binnenWindows 11. Mede hierdoor zijn de minimale hardware specificaties een stukstrenger. Dus voordat u Windows 11 installeert op je DAW Computer, moet u eerst controleren of het moederbord en de processor van je pc compatibel zijn met het nieuwe besturingssysteem.

Als je een computer hebt gebouwd in de afgelopen twee jaar (2018 of later), dan zal Windows 11 meer dan waarschijnlijk prima werken. Op maat gemaakte pc’s zijn moeilijker te voorspellen, simpelweg omdat er zoveel verschillende varianten van moederborden, processors en GPU’s kunnen zijn. Gebruik dus, voordat u probeert te upgraden naar Windows 11, de gratis Microsoft PC Health Check-app om te zien of uw pc al dan niet compatibel is. Zodra u heeft bevestigd dat uw machine volledig compatibel is.

De PC Health Check-app van Microsoft zal u vertellen of uw computer al dan niet compatibel is, maar geeft mogelijk geen gedetailleerde informatie over waarom. De toepassing WhyNotWin11 geeft meer details over uw hardwarecompatibiliteit om de zaken wat meer te beperken.

 • Download de PC Health Check-app van Microsoft .
 • Navigeer naar uw map Downloads en start het installatieprogramma. Laat het programma draaien als daarom wordt gevraagd.
 • Wanneer de app PC Health Check is gestart, klikt u op Nu controleren .
 • Er verschijnt een pop-upvenster dat u vertelt of uw computer compatibel is of niet.
 • Klik op Alle resultaten bekijken voor meer gedetailleerde informatie over welke componenten wel en niet compatibel zijn.

Compatibiliteitslijst van Windows 11 DAW partners

BELANGRIJK

Windows 11 is op 5 oktober uitgebracht en fabrikanten werken er hard aan om ervoor te zorgen dat hun software en hardware compatibel zijn. Kom regelmatig terug voor de meest actuele informatie over compatibiliteit en ondersteuning voor Windows 11.

admin

admin

Leave a Replay

I4studio.nl

Recent Posts

Follow Us

Sign up for our Newsletter

Voeg adres toe