MIDI Keyboard

We hebben een ruime collectie MIDI keyboards. Vanaf 25 toesten, met MIDI aansluiting. Alle keyboards bieden MIDI keyboard software zodat je nog meer uit je DAW software en je VST instrumenten kan halen.
Ben je opzoek naar een midi keyboard , verdiep je dan goed in de mogelijkheden. Met het juiste keyboard haal je meer uit je software. Ben je een door gewinterde toetsenist let dan ook op de speel kwaliteit van het midi keyboard

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

De ultieme gids voor Midi Keyboard: Alles wat je moet weten

Ben je een muziekliefhebber die wat muziek wil maken? Of ben je misschien een professionele muzikant die digitaal muziek wil maken, opnemen of uitvoeren? Wat je redenen ook zijn, als je muziek wilt maken op een computer of een digitaal apparaat, dan heb je waarschijnlijk een MIDI keyboard nodig. In deze uitgebreide gids nemen we je mee door alles wat je moet weten over MIDI-keyboards, waaronder wat ze zijn, hoe ze werken en op welke functies je moet letten als je er een koopt.

Wat is een MIDI-keyboard?

Een MIDI keyboard, ook wel MIDI controller genoemd, is een apparaat waarmee je digitale muzieksoftware en -hardware kunt besturen via MIDI (Musical Instrument Digital Interface) berichten. Eenvoudig gezegd is het een elektronisch muziekinstrument dat informatie naar uw computer of digitaal apparaat stuurt om geluid te creëren.

Hoe werkt een MIDI-keyboard?

Een MIDI-keyboard werkt door MIDI-berichten naar uw computer of digitale apparaat te sturen. Deze berichten bevatten informatie over de noot die u speelt, de snelheid of sterkte van de toetsaanslag en andere parameters zoals pitch bend, modulatie en sustain. Deze informatie wordt vervolgens geïnterpreteerd door je digitale muzieksoftware of hardware om het geluid te creëren dat je hoort.

Wat zijn de voordelen van een MIDI-keyboard?

Het gebruik van een MIDI keyboard heeft vele voordelen, waaronder:

Meer muzikale expressie:
Met een MIDI keyboard kun je noten met verschillende snelheden spelen, modulatie, pitch bend en andere effecten aan je muziek toevoegen om het expressiever te laten klinken.

Gemakkelijk te gebruiken:
MIDI-keyboards zijn gemakkelijk te gebruiken, en de meeste worden geleverd met plug-and-play-functionaliteit, waardoor ze ideaal zijn voor beginners.

Veelzijdigheid:
MIDI keyboards kunnen worden gebruikt met een breed scala aan digitale muziek software en hardware, waardoor ze een veelzijdig hulpmiddel zijn voor muzikanten van alle niveaus.

Compact formaat:
MIDI keyboards zijn meestal klein en licht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen en op verschillende locaties te gebruiken zijn.

Welke functies moet je zoeken in een MIDI-keyboard?

Bij het kopen van een MIDI-keyboard moet u rekening houden met de volgende kenmerken:

Aantal toetsen

MIDI-keyboards zijn er in verschillende maten, waarbij het aantal toetsen varieert van 25 tot 88. Het aantal toetsen dat u kiest, hangt af van uw behoeften en het soort muziek dat u wilt maken.

Gewicht van de toetsen

Het gewicht van de toetsen bepaalt hoe ze aanvoelen als je ze bespeelt. Sommige MIDI keyboards hebben gewogen toetsen, die het gevoel van een traditionele piano simuleren, terwijl andere niet-gewogen toetsen hebben, die meer geschikt zijn voor het afspelen van synthesizergeluiden.

Connectiviteit

MIDI-toetsenborden kunnen via USB, MIDI of Bluetooth op je computer of digitaal apparaat worden aangesloten. Overweeg welke connectiviteitsoptie het beste is voor jouw opstelling.

Controller opties

Sommige MIDI keyboards worden geleverd met extra bedieningsopties zoals faders, knoppen en pads, waarmee je verschillende parameters in je digitale muzieksoftware kunt bedienen.

Aftertouch

Aftertouch is een functie waarmee je extra effecten aan je noten kunt toevoegen nadat je ze hebt gespeeld. Het is een handige functie om expressie aan je muziek toe te voegen.

Hoe gebruik je een MIDI-keyboard?

Het gebruik van een MIDI-keyboard is eenvoudig. Sluit het gewoon aan op uw computer of digitaal apparaat, open uw muzieksoftware en begin te spelen. De meeste MIDI-keyboards worden geleverd met een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u ze instelt en gebruikt met verschillende software.

Samenvatting
Kortom, een MIDI-keyboard is een onmisbaar stuk gereedschap voor iedereen die digitaal muziek wil maken. Met zijn veelzijdigheid, gebruiksgemak en compacte formaat is het een perfect hulpmiddel voor muzikanten van alle niveaus. Let bij het kopen van een MIDI-keyboard op het aantal toetsen, toetsgewicht, connectiviteit, bedieningsmogelijkheden en aftertouch. Met het juiste MIDI-keyboard kunt u muziek maken en uitvoeren als nooit tevoren.